0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

کیمیا گسترش عرضه کننده فروش و تعمیر پمپ های کشاورزی و صنعتی شناور، کفکش، لجن کش، پمپهای فشار قوی، اتا، دیگ بخار، روغن داغ، ویکائل، پمپ های خانگی و …

دلایل یکسره کار کردن پمپ

دسته بندی :مقالات ۲۲ آبان ۱۴۰۳ feridoony 39

همانطور که می دانید باید پمپ آب به درستی کار کند تا بتواند بهترین عملکرد ممکن را برای کاربر به همراه داشته باشد. از این رو یکی از مسائلی که افراد با آن مواجه می شوند. کارکرد یکسره پمپ می باشد که قصد داریم در این مقاله این مشکل را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم و راه کارهای مختلفی را ارائه دهیم. از این که ما را همراهی می کنید، سپاسگزاریم.

دلیل یکسره شدن پمپ آب

گاهی اوقات مصرف کنندگان پمپ آب، با چالش هایی مواجه می شوند که خلاف روند طبیعی عملکرد پمپ آب است. اما باید دانست که هر اتفاق جدید در پمپ، دلایلی مختص به خود دارد که لازم است مصرف کننده اطلاعات کافی راجع به آنها داشته باشد تا در مواقع ضروری، تا حد امکان از وقوع مسائل و مشکلات مربوط به پمپ جلوگیری به عمل آید. یکی از مشکلات رایج در پمپ های آب، یکسره کار کردن پمپ است. امروزه این مسئله گسترش وسیعی داشته است و در اکثر ساختمان های مسکونی حداقل سالی یک بار نمونه هایی از آن مشاهده می شود. اما دلیل این مسئله چیست؟

دلایل یکسره کار کردن پمپ

علت های یکسره کار کردن پمپ آب

اگر پمپ آب یکسره کار کند چه اتفاقی می افتد. در ادامه مواردی که باعث ایجاد این مشکل می شود را به صورت جداگانه شرح می دهیم.

عدم تنظیم کلید اتوماتیک

یکی از عوامل مهم و موثر بر یکسره کار کردن پمپ، تنظیم نبودن پرشر سوئیچ (Pressure Switch) یا همان کلید اتوماتیک نصب شده بر روی پمپ است. کلید اتوماتیک وظیفه تنظیم و تعیین فشار روشن و خاموش پمپ آب را بر عهده دارد. این قطعه که حاوی دو فنر کوچک و بزرگ می باشد و پیچ کوچک به منظور تنظیم بازه بین روشن و خاموش شدن پمپ و پیچ بزرگ با هدف تنظیم و تعیین فشار مورد نیاز جهت روشن شدن پمپ، تعبیه شده است. همچنین در صورتی که تنظیم پیچ ها به درستی صورت نگیرد، احتمال یکسره کار کردن پمپ و یا دیر روشن شدن پمپ وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکل، می بایست به یک متخصص در زمینه پمپ مراجعه کنید. بازه فشار بین روشن و خاموش شدن پمپ بهتر است 2 بار تنظیم شود.

عدم تنظیم کلید اتوماتیک

عدم نصب شیر یک طرفه

همانطور که می دانید، شیر یک طرفه به منظور جلوگیری از بازگشت آب پمپاژ شده، بعد از خروجی پمپ نصب می شود. بدیهی است با نبودن چنین تجهیزی، احتمال بازگشت آب پمپاژ شده از پمپ، بالا رفته (مخصوصا اگر لوله متصل به خروجی پمپ طویل باشد و آب پمپاژ شده تحت تاثیر نیروی گرانش، با سرعت بیشتری به پمپ برگردد )، پمپ مجددا روشن می شود و حتی ممکن است به شکل یکسره روشن بماند.

عدم نصب شیر یک طرفه

مستهلک شدن کلید اتوماتیک

ممکن است کلید اتوماتیک (Pressure Switch) تنظیم شده باشد، اما عملکردی نداشته باشد. در این شرایط، کنتاکت های پرشر سوئیچ به هم می چسبند یا در اصطلاح کلید اتوماتیک پلاتین می چسباند و عملا وظیفه خود را به هیچ وجه انجام نمی دهد و همین امر زمینه را برای یکسره کار کردن پمپ آب مهیا می سازد. راهکار این مسئله تعویض کلید اتوماتیک خراب شده با یک نمونه سالم است.

نشتی در سیستم لوله کشی ساختمان

در صورتی که مصرف کننده تمام شیرها را ببندد و پمپ همچنان روشن باقی بماند، به احتمال زیاد مشکل در نشتی سیستم لوله کشی است. این نشتی می تواند، قطره ای باشد و همین مسئله باعث روشن شدن پمپ می شود. برای حل این مشکل می بایست نشتی توسط یک کارشناس تاسیسات پیدا شده و رفع گردد.

نشتی در سیستم لوله کشی ساختمان

باز بودن یک شیر در ساختمان

گاها پیش آمده است که مصرف کننده تمامی شیرهای آب ساختمان و واحدها را چک کرده و از بسته بودن آنها اطمینان حاصل می کند، اما باز هم پمپ روشن می ماند. توجه داشته باشید که برای اطمینان از بسته بودن تمامی شیرهای آب، می بایست شیرهای کولر، فلاش تانک و بالکن را نیز بررسی کرده و از بسته بودن آنها مطمئن شوید.

شکستن یا مستهلک شدن پروانه پمپ

پروانه پمپ (Impeller) تحت تاثیر مشکلاتی مانند پدیده کاویتاسیون، ممکن است دچار شکستگی و یا خوردگی شود. در این شرایط، پروانه فرسوده توانایی ایجاد نیروی گریز از مرکز به سیالی که از دهانه ورودی وارد محفظه پمپ شده است را نخواهد داشت و سیال درون پمپ باقی می ماند و به دنبال این امر، پمپ آب یکسره کار می کند.

شکستن یا مستهلک شدن پروانه پمپ

عدم هواگیری به موقع پمپ آب

از رایج ترین مشکلات پمپ آب، هواگیری پمپ است. به منظور هواگیری و یا رفع احتمال هوا گرفتن پمپ آب، کاربر می بایست هر چند هفته یک بار عمل هواگیری پمپ را انجام دهد. برای انجام این کار، ابتدا به ساکن می بایست برق را قطع کنید. سپس بالاترین پیچ نصب شده بر روی پمپ را به طور کامل باز کنید تا هوای محبوس شده در پمپ که باعث مشکلاتی در عملکرد آن شده است، خارج شود. پس از انجام این کار، پیچ باز شده را محکم ببندید و سپس برق پمپ را وصل کنید. شکل زیر محل قرارگیری پیچ هواگیری پمپ های خانگی محیطی، بشقابی و جتی با دایره های قرمز نشان داده شده است. همچنین از دیگر مشکلاتی که کاربران را درگیر می کند، می توان به خاموش و روشن شدن مکرر پمپ اشاره کرد.

عدم هواگیری به موقع پمپ آب

انتخاب اشتباه پمپ آب

ممکن است پمپ انتخابی، میزان قدرت لازم جهت تامین فشار مورد نیاز برای آبرسانی و سپس رسیدن به فشار مورد نیاز برای توقف و خاموش شدن را نداشته باشد و از این رو مدام در حال کار کردن است. در حالت کلی، یکسره کار کردن پمپ جزو رایج ترین مشکلاتی است که مصرف کنندگان بارها با آن روبرو می شوند و حل این مشکل نیاز به بررسی نشانه های یکسره شدن پمپ آب دارد که کامل آن را توضیح دادیم.

feridoony

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

لینک کوتاه:
0